Kertgondozás a nyári kánikulában!

 

A helyes öntözés a forró napokon a Kertgondozás elengedhetetlen feladata, és ezzel sokat lehet lendíteni a növények életkedvén. Ha jól választjuk meg az időpontot és a vízmennyiséget, akkor nem a locsolókanna rabjaiként kell órákat tölteni a napi öntözéssel, és az egész évben hűségesen gondozott kertünkben sem okozunk semmilyen kárt!
Az öntözésre a hajnali órák a legmegfelelőbbek. Hajnal 4-től 7-ig a legkisebb a párolgási veszteség, és általában a szél sem túl erős. A gombák és más egyéb kártevők elszaporodása ellen is ez az időpont a legjobb. A hajnali öntözés befejezése után hamar kisüt a nap, és felszárítja a növények leveleiről a vízcseppeket így kevesebb esélyt adva a gombák elszaporodásának, ezáltal megkímélve minket a vegyszerekkel történő kertgondozási feladatoktól . Az esti vagy a napközbeni öntözés nem megfelelő. Az esti öntözés hatására befülled a gyep, nappal pedig a párolgási veszteség elérheti akár a 70%-ot.
Az öntözés hatékonyságát mulcsolással is segíthetjük, Mulcsanyagként megteszi az addigi kertgondozás által keletkezett növényi nyesedék, kissebb kövek, vagy a kertészetekben vásárolható erre a célra előállított fenyőkéreg , a mulcsanyagot halmozzuk a kerti növények tövéhez a virágágyásba. A levegő így átjárhatja a talajt de a párolgás lassabb lesz!
Ezekkel a Kertgondozási technikákkal, kertünk egész nyáron megőrízheti szépségét!

 

Keressen meg minket kérdéseivel !

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
kertgondozás Debrecen

loading map - please wait...

kertgondozás Debrecen 47.524519, 21.670082